Geschiedenis

Café Dikke Dries, gevestigd in de Waterstraat in Wijk C bestaat sinds 1937. In het pand was al een café gevestigd en dat heette: “De Pomp”, van de familie Vermeulen die bovenstaand café in 1910 overnam van de familie Van Ostrum, die hun café medio 1901 begonnen! Kortom het café op zich is de 100 jaar gepasseerd!

Marinus Johannes de Winter (1901-1952) was dik van postuur en noemde zijn café naar zichzelf zoals gebruikelijk in Wijk C waar iedereen wel een bijnaam had en die zijn of haar hele leven bij zich droeg!

Bekende bijnamen zijn:

Aal de Preu ~ Aal
Dankt haar bijnaam aan het weelderige schaamhaar waarover zij zou beschikken. Haar tweede bijnaam luidde dan ook: “De Wolprut”.

Schele Cats ~ Gerrit Cats
Was zo scheel, dat men zei dat hij met zijn schele oog in zijn broekzak aan de andere kant kon kijken. Zoon van “Ka de Kop”, broer van “Arie de Baas”, “De Chinees”, “Het Kunchie en Smert”.

Jan de Tentenneus ~ Jan Tiernagan
Had een hele grote neus waar je onder kon kamperen volgens wel ingelichte bron. Man van “Aai de tulleschijter”.

Zoon Joop de Winter volgde vader op en deze kreeg twee zonen, Ries en Tonny de Winter. Omdat beide zonen blijkbaar het horecavak ook bevielen begonnen zij nog een Dikke Dries op het Oudkerkhof verderop in het centrum. Deze zaak werd in de volksmond de nieuwe Dikke Dries genoemd! In de Ouwe Dikke Dries kwamen voornamelijk de wat oudere jongeren, studenten en zakenlui van de omliggende bedrijven!

De studenten die er toen kwamen waren voornamelijk corpsleden van het Utrechtsch Studentencorps en thans is dat wat algemener geworden! In de Ouwe Dikke Dries herinneren eenn aantal fotos aan de wand aan deze geschiedenis.

Zon acht jaar geleden verkocht Tonny de Winter de kroeg aan een viertal jongens die op hun beurt het café weer verkochten aan Eddy Sterk in april 2003!